20 de trucuri pentru un travaliu mai usor

Sursa: Desprecopii.com /

Nu rata cursurile de pregatire a nasterii!

Chiar daca ti se par inutile la prima vedere, nu rata niciun curs despre nasterea propriu-zisa. Pe langa faptul ca vei afla care sunt etapele travaliului si vei sti care sunt pozitiile recomandate pentru a diminua durerea, aceste cursuri te vor ajuta sa iti faci un mic proiect al nasterii, pentru ca totul sa decurga firesc. Vei afla ultimele noutati despre practicile medicale, astfel incat vei sti ce anume sa ceri in cazul in care ai anumite simptome.

Implica-ti partenerul!

Antrenamentul pentru travaliu se face cel mai bine impreuna cu tatal copilului. Invita-l sa participle la anumite cursuri si sa citeasca lucrari despre travaliu. Daca nasti fara anestezie peridurala, partenerul tau trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca hormonii isi vor face de cap si ca este posibil ca tu sa ai tot felul de manifestari pe care nu le ai in mod obisnuit, ca poti sa devii chiar agresiva.

Nu uita de exercitii!

Toti specialistii recomanda exercitiile in al doilea si al treilea trimestru pentru a diminua riscul de cezariana si pentru a mentine sarcina in parametri normali. Gimnastica, inot, mers pe jos, toate acestea pot fi practicate fara grija, la recomandarea medicului.

Nu fugi de durere!

Durerea din timpul travaliului este un fel de rau necesar. Ceva ce trebui privit in mod pozitiv. De aceea multe moase sfatuiesc viitoarele mamici sa nu incerce sa lupte contra durerii, cu riscul de a-si extenua corpul, ci sa “primeasca” aceasta durere ca pe un dat firesc.

Vizualizeaza-ti reactiile!

Vizualizarea reactiilor este o metoda de a vedea in mod pozitiv durerea. Este un excelent mijloc de a ramane conectata cu bebelusul tau pe toata durata travaliului.

Respira corect!

O respiratie relaxata este esentiala pentru destinderea corpului, pentru a-ti pastra energia, dar mai ales pentru a oxigena bebelusul. O respiratie corecta este cea abdominala, care pleaca din partea inferioara a corpului.

Adopta pozitia buna!

Pozitia de pe masa ginecologica (intinsa pe spate, cu genunchii indoiti si picioarele departate) nu este in niciun caz pozitia ideala pentru a naste. In schimb, alte pozitii sunt in masura sa atenueze durerea sis a faciliteze coborarea bebelusului in bazin. In functie de pozitia bebelusului, de structura corpului tau si de suplete, aceste pozitii sunt diferite. Trebuie sa ai incredere in propriile simturi in ceea ce priveste pozitia. Corpul tau, impreuna cu bebelusul, aleg pozitia ideala in fiecare etapa a travaliului.

Recapata-ti energia intre contractii!

Din fericire, durerea in timpul travaliului nu este continua. Contractiile se manifesta ca niste valuri care apar si dispar. Profita de calmul dintre doua contractii pentru a-ti regla respiratia, pentru a-ti regasi calmul si a acumula noi forte pentru urmatoarea contractie. 

Lasa-te in voia instinctului!

Ce trebuie sa faci tu, concret? Evita lumina puternica, evita sa privesti ceasul, nu incerca sa ai o conversatie coerenta si incearca sa nu fii stresata ca esti monitorizata.

Bea ceaiuri!

Virtutile plantelor sunt si ele cunoscute pentru calmarea durerilor din timpul travaliului. Ceaiul din flori de fragi, baut in mod regulat de la inceputul lunii a noua de sarcina, in scopul de a relaxa tesuturile si de a face contractile mai eficiente are efecte uimitoare. Trebuie totusi consumat numai cu acordul medicului!

Înapoi