Activitățile fizice care trebuie evitate in timpul sarcinii

Sursa: Qbebe.ro /

Nu practica exerciții ce vizează ridicarea unor greutăți grele

Dacă ai practicat o asemenea activitate și înainte de a fi însărcinată, o poți continua, cu condiția să ai acordul unui medic. În mod sigur acesta te va sfătui să ridici greutăți cât mai ușoare (de cel mult 2,5 kg) și să nu faci prea multe exerciții de acest tip. Dar dacă ai probleme cu tensiunea arterială, este posibil ca medicul să-ți întrerupi această activitate pe parcursul sarcinii.

În general, ridicarea unor greutăți nu mai mari de 2,5 kg este indicată în timpul sarcinii pentru a-ți menține tonusul muscular și pentru a te ajuta la postură. Sunt unii specialiști care interzic însă practicarea acestei activități pe timpul sarcinii, chiar dacă nu ai probleme de sănătate, întrucât există următoarele riscuri:
• Dacă vei scăpa vreo greutate în timpul exercițiilor, acestea te pot răni la picioare
• Greutățile pot afecta articulațiile
• Dacă ai pierdut vreo sarcină în trecut, este bine să eviți să faci exerciții cu greutăți.


Evită anumite exerciții de Yoga

Nu de puține ori ai auzit probabil că yoga este bună pentru femeile însărcinate. În linii mari, acest lucru este adevărat, întrucât yoga este benefică din următoarele puncte de vedere:

• Te va ajuta să respiri corect, lucru care îți va fi de mare ajutor în timpul travaliului
• Te va ajuta să te relaxezi
• Exercițiile yoga sunt utile pentru tonifierea mușchilor, pentru îmbunătățirea echilibrului și a circulației sângelui, fără a pune multă presiune pe articulații.

Fie că ești o „veterană" a practicării yoga, fie că ești novice, numai un medic te poate sfătui dacă este indicat sau nu să continui/să începi această activitate pe parcursul sarcinii. De cele mai multe ori însă, îți poate recomanda să te înscrii la niște cursuri de yoga speciale pentru viitoarele mămici.
În plus, trebuie să știi că, indiferent de experiența pe care o ai, în timpul sarcinii ar trebui să eviți următoarele posturi de yoga:
• Exercițiile ce presupun să te apleci prea mult în față- S-a constatat că acestea vor comprima vasele de sânge și nervii care duc spre uter.
• Răsucirile prea puternice- Acestea pot duce la slăbirea intensității circulației sângelui în anumite porțiuni ale corpului.

Înapoi